sestdiena, 2019. gada 7. septembris

RUDENĀJI-2019. Latvijas/ārzemju dalībnieki. DŪDALNIEKI (Ziemeļanglija/Latvija)

Ikreizi RUDENĀJOS par svarīgu esam uzskatījuši aicināt latviešu folkloras kopas no citām zemēm. Šogad tie ir Dūdalnieki.

Dūdalnieki ir latviešu folkloras kopa no Ziemeļanglijas, kura dzied, spēlē un danco, un svin latviešu gadskārtas un godus jau kopš 1983.g.  Piedalās dažādos sarīkojumos, koncertē arī ārzemēs. Kopas dalībnieku skaits bijis dažādos laikos dažāds. Vismazākais kopas sastāvs bijis trīs dziedātāji, vislielākais - 24 dalībnieki. Vairāki Dūdalnieki jau pārcēlušies uz dzīvi Latvijā


Zīmīgākie braucieni bijuši kopā ar deju kopu Kamoliņš pie tautiešiem Sibīrijā un Brazīlijā. Ir dziedāts arī Somijā, Zviedrijā, Vācijā, Belģijā, Īrijā un Francijā. Dūdalnieki ir piedalījušies folkloras festivālā “Baltica” Latvijā 9 reizes, kā arī vienu reizi Dziesmu svētkos.

Dūdalnieku dalībnieku senči nāk no dažādiem Latvijas novadiem tā ļaujot kopai svešumā pārstāvēt visu Latviju, kopa dzied un spēlē melodijas no Kurzemes krasta līdz Latgales austrumu robežai, kā arī melodijas, kuras ir pierakstītas ārpus Latvijas robežām, tai skaitā Lietuvā, Sibīrijā un Anglijā. 

2017.g. iznāca kopas piektais albums «Svešu zemi staigādams»

Kopas vadītājs Raimonds Dāle.


Dūdalniekiem var sekot facebook Dudalnieki/Dūdalnieki

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru