pirmdiena, 2019. gada 9. septembris

RUDENĀJI-2019. Ārvalstu dalībnieki. CHARU CASTLE FONDATION (Indija)

Fonds dibināts aptuveni pirms gada un tā pamatmērķis ir izplatīt informāciju par indiešu tradicionālo kultūru un mākslu. Jo īpaī jauniešu vidū mācību iestādēs Indijā. Otrs svarīgais mērķis ir iepazīstināt ar krāšņo un bagātīgo Indijas senās kultūras mantojumu ļaudis pasaulē – piedaloties starptautiskos festivālos, saietos, tradicionālajai kultūrai veltītajās sanāksmēs. 




Līdztekus dalībai starptautiskos notikumos pasaulē, Nodibinājums rīko arī plašus festivālus savā zemē. Viens no īpašākajiem – starptautisks festivāls Only Female folk dance. Tikpat aktīvi Nodibinājums darbojas vizuālās mākslas – glezniecības un kultūras jomā – atbalstot jaunos māksliniekus, rīkojot izstādes, nometnes un citus starptautiskus forumus un plaša mēroga tikšanās un pieredzes apmaiņas sarīkojumus. 

Fonds ir UNESCO meitas organizācijas CIOFF (starptautiskā folkloras festivālu organizācija) dalīborganizācija. Fonda priekšsēdētājam Pavanam Kapūram (Pawan Kapoor) ir aptuveni 20 gadu pieredzi starptautiskā kultūras darbā saistībā ar tradicionālo mantojumu, dejām, mūziku un vizuālo mākslu. 

CCF šogad piedalījies arī starptautiskajā folkloras festivālā BALTICA, kas norisinājās maija beigās Igaunijā. Pateicoties viņu tikšanās mirkļiem ar Līvānu kopas CEIRULEITS ļaudīm un jo īpaši ar aizrautīgo kopas vadītāju Annu Kārkli, CCF muzikanti un dejotāji būs skatāmi un klausāmi Rudenājos. 





Latvijā CCF ieradīsies jau 10.septembrī, bet vispirms viņi viesosies Daugavpilī, kur viņus uzņems vietējā folkloras un deju kopa Svātra.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru