trešdiena, 2019. gada 11. septembris

RUDENĀJI-2019. Ārvalstu dalībnieki. MĖGUVA (Lietuva)

Folkloras kopa tika izveidota 1988.gadā. un nosaukta vēsturiskās kuršu zemes vārdā, kuras centrā bija Palanga, MĖGUVA. Kopas galvenais mērķis ir turpināt Palangas apkaimes tradīcijas. Kopa veido tematiskās programmas, kas veltītas dažādām tēmām un kurās atspoguļojas senā vēsture un tradīcijas. 

Ansambļa vadītāja - Zita Baniulaitytė 
Instrumentālās grupas vadītāja - Diāna Šeduikienė 



"Mėguva" repertuāru veido vietējās vienbalsīgās dziesmas, kas pierakstītas un jau senlaikus dziedātas piekrastes zemēs, kā arī daudzbalsīgās dziesmas no Žemaitijas, rituālās dziesmas, sakāmvārdi un stāsti, rotaļas, spēles, dejas, instrumentālā mūzika. 

Kopas dalībnieki ne tikai veiksmīgi uzstājas un piedalās starptautiskos folkloras festivālos un svētkos, bet arī paši organizē festivālus savās mājās Palangā. Katru gadu festivālā Palangiškės Jurgines pulcējas folkloras grupas no visas Lietuvas. 

Kopa ir nodibinājusi Palangas apkaimes etnoklubu "Mėguva", rīko dažādas amatnieku apmācības seminārus, izstādes, īsteno starptautiskus projektus. 

Folkloras kopa ir pārstāvējusi Lietuvu starptautiskos festivālos Latvijā, Somijā, Čehijā, Francijā, Ukrainā, Baltkrievijā, Krievijā, Beļģijā, Ungārijā. Katru gadu kopa sagatavo 3-4 koncertprogrammas, kas atspoguļo Palangas iedzīvotāju attieksmi pret savas pilsētas un novada vēsturi un dzīvi 19. gadsimta beigās - 20. gadsimtā. Programmās iekļauta vietējā folklora: dejas, dziesmas, instrumentālā mūzika un stāsti. 

Festivāla laikā kopa cita starpā rādīs nelielu kāzu izspēli.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru