sestdiena, 2019. gada 10. augusts

RUDENĀJI-2019 tuvojas...

KATLAKALNA PIEKTAIS STARPTAUTISKAIS FOLKLORAS FESTIVĀLS RUDENĀJI-2019 NORISINĀSIES  2019.GADA 13.-15. SEPTEMBRĪ 

Notiks Rudenāju rituāli Sauliešu pilskalnā, Saberu tirgus svētki ar meistardarbnīcām, kopu sadziedāšanos un izrādīšanos, kā arī Rudenāju godi Jūrmalas brīvdabas muzejā. 

Kā allaž sagaidīsim ciemos dažāda rakstura folkloras un etnogrāfiskās kopas no visiem Latvijas kultūrvēsturiskajiem novadiem - Latgales, Zemgales, Vidzemes, Sēlijas, Kurzemes un, protams, Rīgas, kur bieži satiekas visi novadi. Tāpat arī latviešu kopu no Ārlatvijas, kā arī kaimiņvalstu tradīciju kopējus no Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas un arī no vēl tālākām zemēm.


RUDENĀJI - Katlakalna Starptautiskais folkloras festivāls, notiek katru otro gadu septembra vidū vai nogalē. Jau notikuši festivāli - 2011., 2013. 2015. un 2017. gadā. Festivāls pārsvarā veltīts rudens laika tautas tradīciju apzināšanai, iepazīšanai, daļēji arī restaurēšanai un popularizēšanai.

Festivāla viesi ir dažāda rakstura folkloras kopas no visiem Latvijas etnogrāfiskajiem novadiem, latviešu kopas no ārvalstīm, viesi no kaimiņzemēm Igaunijas un Lietuvas, kā arī no citām valstīm. Viesu pulkā līdz šim bijuši arī Baltkrievijas, Krievijas, Somijas un Norvēģijas pārstāvji.

Vairāk par festivālu un šogad gaidāmajiem viesiem aicinām lasīt RUDENĀJU festivāla e-dienas lapā 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru