sestdiena, 2016. gada 24. decembris

SABERI - Rudenāju svētki Ķekavā

Gadskārtējais rudens Ražas tirgus Ķekavā pie Doles Tautas nama šai reizē būs mazliet citāds, - kuplāks, skanīgās, dejojošāks.... jo tajā rudens svētkus SABERUS svētīs III Starptautiskā folkloras festivāla dalībnieki - folkloras kopas un etnogrāfiskie ansambļi no Latvijas novadiem, kā arī no Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Somijas.

Dienu atklājot tirdziniekus, skatītājus un citus svētku viesus priecēs Katlakalna deju kolektīvs SAVIEŠI ar savām līksmām rudens dejām. Savukārt RUDENĀJU festivāla viesu kopas no desmitiem rītā līdz pat vieniem dienā te nu dižosies un līksmos uz nebēdu - patiešām svētīsim prieku par vasaras devumu dārzos, druvās, laukos un pļavās, bišu dravās un tīrumos. SABERI, kā esam nodēvējuši šos svētkus, ir sens rudens ražas svētku nosaukums un radies no tā, ka kopā tirgū sanākušie ļaudis ziedo no sava dārzeņu un augļu klāsta - pateicībai par šīgada ražu un nākamā gada auglībai. Viss saziedotais tiek sabērts kopā. Tā ir sena un teju jau aizmirsta tradīcija, ko esam domājuši atjaunināt un atdzīvināt.

Svēku dalībnieki - INEHMO (Somija), LÜÜ-TÜRR (Igaunija) MEDGRINDA (Lietuva), GUDA (Baltkrievija), RĒVELE (Latvija-Igaunija), NĪCAS Etnogrāfiskais ansamblis, VĒRTUMNIEKI (Madona), DELVE (Vidriži), TĪRUMS (Bārbele), Rīgas kopas GRODI un GARATAKA, RĀMUPE (Katlakalns)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru